Traksiyoner Aküler Nedir

Akü Bağlantı Kablosu

Traksiyoner CER Tip Aküler

Traksiyoner Akü Nedir ?

 

Alman DIN normunda üretilen tüplü pozitif plakalar kullanılarak (PzS-PzB) üretilen yüksek kapasiteye sahip güçlü çekici akü gurubudur. İşletme içi ve dışında iş makinalarında yük ve malzeme kaldırma, indirme ve taşımalarında, elektrikli yük taşıyıcılarında (Forklift, Trans palet, Reach Truck, İstifleyici, Platform Yükselticiler) ve özel DC hareket sistemi ile çalışan sistemlerde kullanılırlar.

 

 

 

 

Üst seviye şarj-deşarj döngüsü (cycle) özelliği ve yüksek marş kapasite ömrüne sahip bu aküler özellikle elektrikli forkliftlerde kullanılmaktadır. Ayrıca ateşe dayanıklı üretimi sağlanan özel tutuşma önleyici kutu kapaklı, dizel lokomotiflerde kullanılan ve vagon aydınlatması içinde üretilmektedir. Müşteriden gelen talepler doğrultusunda traksiyoner aküler Air Matic sistem özelliği ile de üretilebilmektedir.

1.500 cycle (şarj-deşarj döngüsü) sunan, derin deşarj özelliği bulunan ve sürekli şarj-deşarj döngüsüne uygun, kurşun asit özelliği bulunan yüksek kapasiteye sahip güçlü akülerdir.

Endüstriyel yada traksiyoner aküler tüplü pozitif plaklara sahip (PzS-PzB), aküye uzun ömür sağlayan ve elektroliti (1,280 +/- 0,005 gr/cm3 dür(27 0C)) kolay geçirme özelliğine sahip pozitif ve negatif plaklar ile beraber plakalar arasındaki yüksek kalitedeki separatörlere sahip akülerdir.

 

 

 

Traksiyoner (Endüstriyel) aküler elektrikle çalışma prensibi bulunan tüm kaldırma ve taşıma araçlarında (Elektrikli Forklift – Elektrikli Trans palet – Elektrikli İstifleyici – Platform Makinaları), yük kaldırma platformlarında, hareketli yolcu makinalarında, maden ocaklarında kullanılan alev sızdırmaz özelliği bulunan elektrikli ocak lokomotiflerinde, demir yollarında kullanılan elektrikli çekici lokomotiflerde, vagon sistem ve servis aydınlatmalarında, otomatik yönlendirme özelliği bulunan taşıtlarda, kullanılan sistem gereği şarj-deşarj döngüsünün sürekli olması planlanan sistemlerde yüksek kapasiteli derin şarj deşarj özelliği bulunan güç kaynakları olarak tercih edilirler.

 

 

 

Kapalı alan üretim işletmelerinde ve çevre faktörünün önemli olduğu kapalı işletme alanlarından çalışan tüm elektrikli makinalarda kullanılırlar. Aimix sistemi dahil edilen traksiyoner aküler akü hücrelerinin içine belirli kademelerde hava sirkülasyonu sağlanarak havanın asitle karışımı sağlanır ve şarj süresi düşürülür. Bu sayede şarj esnasından sarf edilen enerji ve zamandan tasarruf elde edilir.